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臼居芳美料理教室
by sanpomichikara
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干し柿
干し柿_a0079259_14291974.jpg夏のうちにお願いしておいた蜂谷柿。

取れましたよ!ってご連絡を頂き早速頂きに行ってきました。
干し柿_a0079259_14414989.jpg95個の見事なのれんができました。

Special Thanks ♪
Mr&Mrs Murakami
干し柿_a0079259_14431570.jpg剥いた皮は干して、たくあん漬けと白菜を漬ける時に使います。

Hachiya Persimmon Tree is a cold hardy tree. This fruit tree brings excellent color to landscapes. The haciya persimmon tree grows in clusters of two, producing more fruit for the homeowner. Hoshigaki is an old Japanese tradition of drying unripe Hachiya persimmon.



干し柿_a0079259_144448.jpgこちらは庭の柚子。
初収穫です。
今年は生った数は少ないけれど、その分大きさが大きいようです。
今週末に第二回の収穫をします。






In Japan, bathing with yuzu on Toji (the winter solstice,22th Dec 2010) is a popular custom. The whole fruits are floated in the hot water of the bath , releasing their aroma. The 'yuzuyu' give warm the body, and relax the mind.These yuzu grew in my garden .My hus harvested it.
by sanpomichikara | 2010-11-28 14:47 | 風景・出来事
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